Program 2013

 

Medlemsmöten normalt andra helgfria tisdagen varje månad i Vuxenskolans lokaler, Kabomhuset, Kungsgatan, Alingsås. Start kl 19.00

 

write name columwrite name columnwrite name column
write valuewrite valuewrite value

 

 

 

8 januari: Vi gör en mycket ovetenskaplig test för att rösta fram den bästa honungen våra medlemmar producerat 2012.

9 februari: I samband med Biodlingsföretagarnas kongress finns det möjlighet att besöka utställningen. Det är troligtvis den största nordiska utställningen med biredskapshandlare och tillverkare i Norden det här året. Om det finns intresse gör vi en gruppresa till Billingehus ( Skövde ) på lördagen. Resan eventuellt i samarbete med andra föreningar.

18-24 Mars Framtidsvecka i Alingsås, Ett antal föreningar medverkar med olika arrangemang både i cemtralorten och övriga tätorter. Bland medverkande är BeeUrban från Stockholm. Välbesökt.

27 April. I samarbete med LRF -Långared, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Studieförbundeet Målgrupp lantbrukare, biodlare mm. Utställning. 80 betalande deltagare.

14 maj: Gemensam beställning av burkar mm.

15 Maj. INSTÄLLD Start av en fortsättningskurs där man uppdaterar kunskaper och fördjupar sig inom några ämnen. Man bör ha haft bin minst ett år för att kunna tillgodogöra sig kursen. Praktiska moment i bigårdar under säsongen. Kursen var planerad att behandla avläggarbildning mm. På grund av den dåliga vårutvecklingen har vi bedömt det som svårt att genomföra kursen i år. En kurs av det här slaget kräver bin -och det är för närvarande en bristvara (13-05-08)

28 Maj.

Filmen ”Inte bara bin” visades på Sagabiografen i Alingsås tisdagen den 28 maj. Föreställningen lockade 117 besökare, vilket innebar att det var nästan utsålt ( Salongen tar 124 personer). Efter filmen var det en frågestund där representanter från LRF, Omställning Alingsås och Alingsåstraktens biodlareförening kunde svara på frågor från publiken. En kväll förhoppningsis både publiken och biografägare blev nöjda med.

I den andra salongen visades samtidigt ”Den store Gatsby” och den drog 14 besökare.

 

17 augusti deltar vi vid hembygdsdagen i Ruus. Här finns också ett ”hembygdsmuséum” med otaliga saker som hörde samman med äldre tiders jordbruk, husgeråd och mycket annat. Här finns också en bakstuga som går att hyra.

 

 

Senast uppdaterad: .