Nyheter

Home / Nyheter

Populära Tisdagsöppet blir förlängt!

Föreningens event "Öppet hus" på tisdagskvällar på Jernholmen har varit mycket populärt hos våra medlemmar, därför har vi i styrelsen bestämt att vi förlänger detta event med fler kvällar, så att fler medlemmar kan komma på besök och förutsättningslöst diskutera bin och biodling och allt annat mellan himmel och jord. På styrelsemötet 2018-06-19 beslöts det att "Öppet-hus"-kvällarna på tisdagar mellan kl 18-20 på Jernholmen förlängs t.o.m. den 28 augusti 2018.
Read More

Höstens programpunkter är här!

Nu har föreningens medlemsprogram för hösten blivit klart och spikat. För mer information om höstens alla intressanta medlemsmöten läs då vidare på sidan "Program 2018" under huvudmenyn Medlemsprogram 2018. Alla medlemmar är varmt välkomna!
Read More

Sommarens Trädgårdsresa 2018

Föreningens trädgårdsgrupp presenterar här nedan programmet för årets planerade trädgårdsresa som infaller söndagen den 1 juli. Årets trädgårdsresa 2018 går till Läckö slott med sin fina slottsträdgård och Öntorp trädgård i Järpås som ligger på vägen till Lidköping. Den 1 juli är det öppet hus i samband med rikseventet ”Tusen Trädgårdar” och vi passar då på att besöka Öntorp Trädgård som verkar ha fina grönsaks- och blomsterodlingar och även annat som t.ex. loppis och kafé, se gärna hemsidan (www.ontorp.se). Det tar ca 1 timma med bil dit från Alingsås. Efter Öntorp trädgård fortsätter vi till Läckö slott och tittar på Simon Irvines slottsträdgård med fina ekologiska odlingar. De som vill kan naturligtvis även besöka slottet. Entréavgift till enbart trädgården är 50 kr/pe , annars 120 kr/pe med guidad tur i…
Read More

SOMMARENS EVENEMANG 2018

Missa inte sommarens alla evenemang! Under sommaren 2018 kommer Alingsås Biodlarförening att delta i flera olika sommaraktiviteter.  Kom och mingla med både vuxna och barn och hjälp till att sprida det viktiga budskapet om pollinering och binas och andra insekters roll i naturen. Det är mycket givande och kul att prata bin med folk på stan och se barns fascinerande miner när de ser levande bin krypa omkring i en visningsram. Vill just du vara med på någon av sommarens aktiviteter? Alla medlemmar är varmt välkomna att delta i och hjälpa till med dessa events. Det går bra att medverka i ett eller flera två-timmars pass, eller önska fritt!  Det gör inget om man själv inte är någon större biodlarexpert eftersom det alltid samtidigt finns någon/några av oss gamla drönare…
Read More

TISDAGSÖPPET KL 18-20 på Järnholmen

Vi kommer att hålla vår föreningslokal på Järnholmen bemannad tisdagarna 15/5, 22/5, 29/5 och 5/6. Alla är välkomna mellan kl 18-20 för att "prata bin", eller bara för att fika och "tjôta" lite. Bra tillfällen att ta med intresserade personer och visa vad vi håller på med. VÄL MÖTT!
Read More

Medlemsmöte 12 juni

Temat för medlemsmötet tisdagen den 12 juni är "Mitt i säsongen". Vi kommer att diskutera aktuella ämnen för sommaren som t.ex. svärmar, avläggare och annat som hör till säsongen. Kom och dela med dig av dina egna erfarenheter och upplevelser, samt få svar på dina frågor och funderingar. Varmt välkommen!
Read More

Nytt Swishnummer till föreningen

Föreningen har fått nytt Swishnummer. Det nya numret är 1231572643. OBS! När du betalar via Swish är det viktigt att vår kassör Kristina ser vad betalningen avser. Skriv därför alltid med en notering i din betalning som t.ex. Fika, Slungning, Honung (om du har sålt av föreningens honung).
Read More

Tillsammans – för bättre växtlighet och glada grannar!

Har du sett den fina filmen om biodling och pollinering som vår sponsor Sparbanken i Alingsås har gjort?! Så här skriver de på sin sida: " Sparbanken Alingsås vill bidra till en samhällsutveckling som hushåller med våra gemensamma resurser, så att vårt närområde även i framtiden är en attraktiv plats för kommande generationer att bo och leva i. Utan bin blir det glest mellan blåbären och på åkrarna minskar skörden. Sparbanken Alingsås stöttar biodlarna i Alingsås och Lerum för vi tycker att deras insats är av stort värde för oss alla och vår natur. " [embed]http://www.facebook.com/SparbankenAlingsas/videos/1437617043030424/[/embed]
Read More

Senast uppdaterad: .