Nyheter

Home / Nyheter

SOMMARENS EVENEMANG 2018

Missa inte sommarens alla evenemang! Under sommaren 2018 kommer Alingsås Biodlarförening att delta i flera olika sommaraktiviteter.  Kom och mingla med både vuxna och barn och hjälp till att sprida det viktiga budskapet om pollinering och binas och andra insekters roll i naturen. Det är mycket givande och kul att prata bin med folk på stan och se barns fascinerande miner när de ser levande bin krypa omkring i en visningsram. Vill just du vara med på någon av sommarens aktiviteter? Alla medlemmar är varmt välkomna att delta i och hjälpa till med dessa events. Det går bra att medverka i ett eller flera två-timmars pass, eller önska fritt!  Det gör inget om man själv inte är någon större biodlarexpert eftersom det alltid samtidigt finns någon/några av oss gamla drönare…
Read More

TISDAGSÖPPET KL 18-20 på Järnholmen

Vi kommer att hålla vår föreningslokal på Järnholmen bemannad tisdagarna 15/5, 22/5, 29/5 och 5/6. Alla är välkomna mellan kl 18-20 för att "prata bin", eller bara för att fika och "tjôta" lite. Bra tillfällen att ta med intresserade personer och visa vad vi håller på med. VÄL MÖTT!
Read More

Medlemsmöte 12 juni

Temat för medlemsmötet tisdagen den 12 juni är "Mitt i säsongen". Vi kommer att diskutera aktuella ämnen för sommaren som t.ex. svärmar, avläggare och annat som hör till säsongen. Kom och dela med dig av dina egna erfarenheter och upplevelser, samt få svar på dina frågor och funderingar. Varmt välkommen!
Read More

Nytt Swishnummer till föreningen

Föreningen har fått nytt Swishnummer. Det nya numret är 1231572643. OBS! När du betalar via Swish är det viktigt att vår kassör Kristina ser vad betalningen avser. Skriv därför alltid med en notering i din betalning som t.ex. Fika, Slungning, Honung (om du har sålt av föreningens honung).
Read More

Tillsammans – för bättre växtlighet och glada grannar!

Har du sett den fina filmen om biodling och pollinering som vår sponsor Sparbanken i Alingsås har gjort?! Så här skriver de på sin sida: " Sparbanken Alingsås vill bidra till en samhällsutveckling som hushåller med våra gemensamma resurser, så att vårt närområde även i framtiden är en attraktiv plats för kommande generationer att bo och leva i. Utan bin blir det glest mellan blåbären och på åkrarna minskar skörden. Sparbanken Alingsås stöttar biodlarna i Alingsås och Lerum för vi tycker att deras insats är av stort värde för oss alla och vår natur. " [embed]http://www.facebook.com/SparbankenAlingsas/videos/1437617043030424/[/embed]
Read More

Senast uppdaterad: .