Sommarens Trädgårdsresa 2018

Home / Framsidan / Sommarens Trädgårdsresa 2018

Föreningens trädgårdsgrupp presenterar här nedan programmet för årets planerade trädgårdsresa som infaller söndagen den 1 juli.


Årets trädgårdsresa 2018 går till Läckö slott med sin fina slottsträdgård och Öntorp trädgård i Järpås som ligger på vägen till Lidköping.

Den 1 juli är det öppet hus i samband med rikseventet ”Tusen Trädgårdar” och vi passar då på att besöka Öntorp Trädgård som verkar ha fina grönsaks- och blomsterodlingar och även annat som t.ex. loppis och kafé, se gärna hemsidan (www.ontorp.se). Det tar ca 1 timma med bil dit från Alingsås.

Efter Öntorp trädgård fortsätter vi till Läckö slott och tittar på Simon Irvines slottsträdgård med fina ekologiska odlingar. De som vill kan naturligtvis även besöka slottet. Entréavgift till enbart trädgården är 50 kr/pe , annars 120 kr/pe med guidad tur i slottet, slottsträdgård mm. På slottet finns också kafé och restaurang. Om vi orkar kan vi också besöka Spikens fiskeläge som ligger nära Läckö och där man också kan luncha.

Vi samlas kl 9.30 vid pendelparkeringen på Järnvägsgatan i Alingsås, nära gångbron över till stationshuset. Vi försöker samåka så bra det går.

Anmäl intresse till Stina Wassberg , telefon 0703 013320 eller mail: wassberg.stina@gmail.com

Varmt välkomna!

 

Senast uppdaterad: .