Gräfsnäs Slottspark

Gräfsnäs

Gräfsnäs ligger vid Antens norra strand. Det är ändhållplatsen vid Anten-Gräfsnäsbanan,

Gräfsnäs 2011. Lugnt i regnet.

som är en muséebana på västgötabanans spår. Sommartid är det många som åker med ånglok eller motorvagnar på helgerna. De flesta tillbringar sedan några timmar med picknick, bad och besök i slottsruinen.

Gräfsnäs slottspark är det kanske största turistmålet i kommunen. De har ambitionen att det skall hända något varje helg under sommaren och en helg i september är det biodlareföreningens  tur att visa upp sig.

Antalet besökare varierar starkt beroende på vädret. Om det är varmt och soligt är det många som väljer att ta tåget från Anten och tillbringa en dag i parken och att bada i Anten.

 

Besökarna brukar komma från hela landet och ibland även från andra länder. Vi får också

Gräfsnäs 19/9 2009

många intressanta diskussioner med besökande biodlar från när och fjärran.

Ambitinen med Slottspaken är att det utöver fasta arrangemang också skall finnas någon specifik aktiitet varje helg, och en helg är vikt åt Alingsåstraktens Biodlareförening.

Vi har då en plats där nästan alla som kommer med tåg eller bil passerar på väg in eller från parken. Besökarna kommer både från närområdet, Sverige i övrigt och från utlandet.

 

 

Det finns en liten koppling mellan Anten-Gräfsnäs Järnväg och biodling eftersom Stationsmästare Modig vid Anten var aktiv i Antens Biodlareförening och Länsförbundet i början av 1900-talet. Han var aktiv för sammanslagningen av riksföreningarna.

Kommentarer 0