100 g | margarin |
2 dl | strösocker |
1 dl | honung |
3 st | ägg |
1 dl | créme fraiche eller gräddfil |
1 dl | lingon,rårörda |
3 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | kanel |
1 tsk | ingefära |
1 tsk | kardemumma |
1/2 tsk | mald nejlika |
smör | |
skorpmjöl |
Ugnstemperatur 175 grader
Rör margarinet mjukt med socker och honung. Kör eventuellt 20 sekunder i mikrovågsugn för att mjuka upp honungen.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ner créme fraiche och lingonsylt.
Mät upp vetemjölet och blanda med bakpulver och kryddorna.
Rör ner detta väl i smeten.
Smöra och bröa formen och klicka i smeten. Grädda på nedersta falsen i 50-55 minuter. Känn med sticka att smeten stannat.