| 100 g | margarin |
| 2 dl | strösocker |
| 1 dl | honung |
| 3 st | ägg |
| 1 dl | créme fraiche eller gräddfil |
| 1 dl | lingon,rårörda |
| 3 dl | vetemjöl |
| 2 tsk | bakpulver |
| 1 tsk | kanel |
| 1 tsk | ingefära |
| 1 tsk | kardemumma |
| 1/2 tsk | mald nejlika |
| smör | |
| skorpmjöl |
Ugnstemperatur 175 grader
Rör margarinet mjukt med socker och honung. Kör eventuellt 20 sekunder i mikrovågsugn för att mjuka upp honungen.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ner créme fraiche och lingonsylt.
Mät upp vetemjölet och blanda med bakpulver och kryddorna.
Rör ner detta väl i smeten.
Smöra och bröa formen och klicka i smeten. Grädda på nedersta falsen i 50-55 minuter. Känn med sticka att smeten stannat.
